Restructurare și insolvență

Cum incidența reorganizării judiciare și a falimentului este relativ ridicată printre societățile românești, practica de insolvență a Pârgaru, Soare și Asociații este bazată pe implicare în unele dintre cele mai mari astfel de proceduri din România.

Înțelegerea mediului de afaceri local și internațional ne oferă capacități ridicate în ghidarea companiilor spre atingerea obiectivelor lor atunci când sunt implicate în ramificările multiple cauzate de dificultățile financiare cu care acestea se confruntă.

Fiind de cele mai multe ori implicați nu doar ca simpli avocați și considerați de clienții noștri ca parteneri de afaceri de încredere, Pârgaru, Soare și Asociatii utilizează o abordare integrată care permite oferirea celor mai bune sfaturi juridice în și în afara instanței de judecată pentru a obține cele mai bune rezultate într-un mod practic.

Experiența anterioară relevantă include, printre altele, falimentul unei mari companii românești de asigurări, restructurarea celei mai importante companii de stat de pe piața petrochimică din România și restructurarea unei companii de stat responsabile pentru o parte majoră a managementului energiei pentru capitala României, Bucureşti.

Alături de aceste repere ale pieței, avocații Pârgaru, Soare și Asociații au reprezentat cu succes în proceduri locale și transfrontaliere de insolvență creditori care variază ca mărime, de la bănci, jucători din piața de retail și societăți active în domeniul transportului aerian până la societăți active în industria farmaceutică românească.

Acestei experiențe cuprinzătoare i se adaugă și capacitățile noastre integrate de drept penal, permițând astfel oferirea unei soluții juridice complete care să acopere, la cel mai înalt nivel, atât laturile de drept civil cât și cele de drept penal, fiind astfel o soluție unică în piața serviciilor juridice românești, vizibilă mai ales când interesele directe ale persoanelor care conduc companiile sunt în discuție.

Capacitățile dublu-specializate ale echipei noastre au ca rezultantă practica bogată de drept penal a co-fondatorului Dragoș Pârgaru, Dragoș având o experiență profesională de 10 ani în litigii penale și consultanță preventivă de drept penal, reușitele sale practice fiind însoțite de o pasiune academică, desăvârșită prin teza sa de doctorat având ca subiect chiar „Infracțiuni în legătură cu procedura insolvenței”.