Vlad Cristian Soare

Managing Partner

Vlad este doctor în drept administrativ, oferind asistență juridică cu privire la proceduri administrative în relația cu autoritățile publice, contencios constituțional, drept sportiv, entertainment și cinematografie, având o experiență bogată în materie litigioasă.

Vlad și-a început activitatea alături de un cunoscut avocat specializat în retrocedări imobiliare, continuându-și dezvoltarea într-o societate recunoscută pentru cauzele de natură litigioasă pe care le are.

Ulterior, după ce și-a îndeplinit stagiul profesional, promovând examenul de definitivat cu a 4-a notă la nivel național, acesta și-a continuat activitatea în cadrul cabinetului propriu. După doi ani de activitate pe cont propriu, Vlad a decis să fuzioneze cu Pârgaru și Asociații, formând SCA Pârgaru, Soare și Asociații.

De 5 ani, Vlad este cadru didactic universitar al Facultății de Drept – Universitatea din București, în cadrul catedrei de Drept constituțional și Instituții politice, fiind premiat în anul 2019 cu cea mai înaltă distincție didactică oferită de un organism studențesc, și anume titlul de “Profesor Bologna”.

Totodată, Vlad a  absolvit ca șef de promoție studiile gimnaziale, Colegiul Național Sfântul Sava cu media generală 9.35, Facultatatea de Drept – Universitatea din București cu media generală 9.05, are un master în “Administrație Europeană, Instituții și politici publice” și este doctor în drept administrativ, realizând un studiu asupra reformelor administrative cu lucrarea intitulată „Asociațiile de dezvoltare intercomunitară – un hibrid instituțional între dreptul public și dreptul privat. Analiză comparativă România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord”.

Vlad a absolvit Institutul Diplomatic Român, având studii în “Diplomație și politică externă”, are atestări din partea Institutului European Român în “Afaceri Europene și Cooperare în Justiție Europeană”, a absolvit modulele de Psihologia Educației și a primit titlul de “Manager European” din partea I.S.M.B.

Pe parcursul său profesional, Vlad a făcut parte din echipa de consilieri ai Managerului Companiei Naționale de Transport Energie Electrică, a fost moderator TV și a fost implicat în consultarea multor actori în implementarea unor proiecte de politici publice.

Singur sau în colaborare cu alți avocați sau societăți civile de avocați, Vlad și-a oferit cu pasiune cunoștințele în cauze precum următoarele:

  • A asitat persoane în procedura obținerii cetățeniei române, reușind să întoarcă în instanță soluții de respingere ale ANC
  • A fost consultat cu privire la numeroase excepții/obiecții de neconstituționalitate
  • A oferit asistență reprezentanților societăților comerciale/societății civile în cadrul consultărilor desfășurate cu ocazia adoptării a numeroase acte normative.
  • A reprezentat Înalți Funcționari Publici în litigii privind reîncadrarea pe post în urma unor decizii abuzive de încetare a raporturilor de muncă.
  • A oferit consultanță uneia dintre cele mai mari societăți de pază și protecție în procedura de achiziție a unui jucător important de pe acestă piață.
  • A asistat jucători importanți de fotbal sau cluburi cunoscute de fotbal din Emiratele Arabe Unite, Turcia, Olanda și România în proceduri ce implică transferul jucătorilor.
  • A oferit consultanță uneia dintre cele mai mari echipe de handabal feminin din lume.
  • A oferit consultanță unuia dintre cei mai mari jucători de pe piața de ridesharing
  • A reprezentat și a oferit consultanță unor artiști cunoscuți din industria muzicală, cinematografică sau de teatru.
  • A reprezentat și a oferit consultanță autorităților publice locale.

Vlad este autor și co-autor al mai multor lucrări științifice și cărți de specialitate, printre care oferim ca exemplu: “Constituția României – comentariu pe articole” (colegiul de redacție); “Constituirea asociațiilor de dezvoltare intercomunitară de către unitățile administrativ-teritoriale –criterii, constituționalitate, capacitate procesuală și compatibilitate” (Revista Studii și Cercetări Juridice a Academiei Române nr.4/2018, „Contribuţia prin fonduri publice şi posibilitatea dării în administrare către asociaţiile de dezvoltare intercomunitară a bunurilor pro-prietate publică” (Revista de Drept Public nr. 3/2018), „Asociaţiile de dezvoltare intercomunitară. Caracteristici și probleme de interpretare” (Curierul Judiciar nr. 10/2018), „Regimul juridic aplicabil asociațiilor de dezvoltare intercomunitară în România” (Analele Universității din București 2017), „Asociaţiile de dezvoltare intercomunitară în România. Considerații critice privind regimul juridic” (Revista de Drept Public nr. 3/2017).

Totodată, Vlad este absolvent al Facultății de Regie Film și TV.

Contact

vlad.soare@psalaw.ro
+40 745 512 512